dinsdag, maart 2, 2021
Home Nieuws 6 grote farmabedrijven werken samen om kosten te drukken

6 grote farmabedrijven werken samen om kosten te drukken

pharma largeZes grote farmaceutische bedrijven hebben besloten om de handen ineen te slaan om de kosten te drukken. Aan de ene kant zijn het grote concurrenten van elkaar, maar anderzijds besloten ze toch om samen te komen en de best practises met elkaar te delen in “a bid to improve efficiency and bring down rising operation costs.”
Dit artikel is onder onze aandacht gebracht door één van onze lezers; grote dank voor het insturen, Aravind Ananthakrishnan.
We praten hier over Lupin Pharmaceuticals, Aurobindo Pharma, Zydus Cadila, Orchid Chemicals and Pharmaceuticals, Dr Reddy’s Laboratories en Ranbaxy Laboratories, die samen goed zijn voor een jaarlijkse omzet van ruim €6 miljard. De samenwerking heeft ook een naam gekregen: LAZORR.
In de eerste maanden hebben zich meteen vruchten afgeworpen, waaronder:

  • Ze hebben de besst practise van Ranbaxy om tegen een veel lager tarief krachtstroom in te kopen in India gebruikt om de kosten van de energienota te drukken
  • Toen ze een bezoek brachten aan een fabriek van Orchid zagen de anderen dat daar gebruik werd gemaakt van een condensaat terugwin systeem in hun boilers, waardoor het gebruik van water gereduceerd kon worden.
  • Opnieuw van Ranbaxy, hebben ze geleerd om stroomaangedreven biolers te gebruiken in plaats van stoomaangedreven om ze de efficientie te verhogen.
  • Ook op het gebied van inkoop hebben ze de handen ineengeslagen, bijvoorbeeld om tegen een lager tarief ruwe olie in te kopen en beter te kunnen speculeren op de markt: “Procurement calls are being taken on the basis of our discussions and collective understanding of the market,” aldus H.T. Patel van Zydus Cadila, die het inkoopplatform van LAZORR’s voorzit.
  • Daarnaast zoeken ze elkaar op om trends te voorspelen, zodat ze in de toekomst ook op zoek kunnen gaan naar concrete mogelijkheden om buiten de grenzen van de huidige industrie op zoek te gaan naar kansen en mogelijkheden.

Meer voorbeelden staan in het  originele artikel op Business Today of download hier een kopie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments