dinsdag, maart 2, 2021
Home Nieuws Ministerie van EZ gaat crowdsourcing toepassen voor innovatiebeleid

Ministerie van EZ gaat crowdsourcing toepassen voor innovatiebeleid

Het ministerie van Economische Zaken gaat bij het maken van innovatiebeleid experimenteren met co-creatie en crowdsourcing.
Dit betekent dat bij het maken van beleid via internet aan de ‘klanten’ van Economische Zaken wordt gevraagd wat voor ‘innovatiemaatregelen’ zij nodig hebben om goed te kunnen ondernemen. ‘Ik wil graag alle kennis die er is in netwerken op internet inschakelen om innovatiebeleid in co-creatie te ontwikkelen,’ zegt minister Van der Hoeven.
Innovatiebeleid
De minister noemt het ‘crowdsourcen’ een ‘spannend en nieuw experiment’. Ze benadrukt dat innovatie ook in crisistijd van groot belang is. ‘We moeten nu kansen creëren voor de toekomst. Dat kan niet zonder innovatie.’
Het plan om via internet bouwstenen voor het beleid te vragen ontstond tijdens de Innovation Lecture in november 2008. In de pilot-periode wordt voor drie beleidsonderwerpen input gevraagd: Cultuur en economie, de overheid als innovatieve klant en verruimen definitie speur- en ontwikkelingswerk WBSO.
Discussies
De discussie Cultuur en economie; aanzet tot een innovatieprogramma creatieve industrie gaat op 1 maart 2009 van start. De discussie over het meetbaar maken van innovatie-bevorderend inkopen door de overheid start op 16 maart.
Zie voor meer info over Overheid 2.0:
http://www.ez.nl/Onderwerpen/Meer_innovatie/Innovation_Lecture/Innovation_2_0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments