dinsdag, maart 2, 2021
Home Nieuws Honderdste videopresentatie online op Frismakers

Honderdste videopresentatie online op Frismakers

Frismakers – een open community van vernieuwende managers en professionals werkzaam bij de grote Nederlandse bedrijven – heeft de afgelopen tijd naam gemaakt met de zogenaamde 300-seconden-presentaties. Hierin komen innovatiemanagers aan het woord en geven ze het publiek een korte indruk van grote innovatieprojecten, concrete voorbeelden en succesverhalen. Learning via best-practises. En binnenkort verschijnt de honderdste video online.

Uit het persbericht van Frismakers:

Delen van kennis in een branche overschrijdende omgeving leidt tot voorsprong in de markt. […] Voor vernieuwende Marcom, HR en Innovatie managers is het delen van kennis niet langer een taboe en wordt binnen een groot aantal Nederlandse grootbedrijven gezien als een methode om te werken aan persoonlijke en bedrijfsmatige groei. Eind maart verschijnt de 100e presentatie online op www.frismakers.com.
Het in 300 seconden presenteren van een project is niet eenvoudig. Felix Rottenberg en Klaas Taselaar – beiden jurylid van de Frismakers award – geven een handreiking om tot een goede presentatie te komen. Houdt het dicht bij jezelf, neem de tijd om contact met je publiek te maken en zorg voor een goed verhaal. Helaas hebben we in Nederland geen traditie in het vertellen van verhalen. Frismakers brengt hierin verandering. Op 14 en 15 maart worden weer 20 cases in 300 seconden gedeeld. Frismakers bijeenkomsten vinden voornamelijk plaats op locatie bij één van haar leden. De bijeenkomsten op 14 en 15 maart vinden plaats in het nieuwe hoofdkantoor van Vodafone in Amsterdam. Dit kantoor is volledig ingericht vanuit het principe van ‘Het Nieuwe Werken.’
Persbericht_23-2-2012.jpg
Altijd op locatie bij de bedrijven, achtereenvolgens: Bomencentrum, Science Centre, Tomatoworld, Heijmans, Bomencentrum, Biohorma, OV 9292, Vitens en Menzis.

Over Frismakers:

Wat ooit begon met een idee van de ondernemers Arend-Jan Majoor en Suzanne Kemps, is in vier jaar gegroeid naar een zakelijke community die een bijzondere bijdrage levert aan het Nederlandse economische klimaat. De frismakers community deelt concrete projecten die recent zijn afgerond. Daarnaast gaat ze verder met kennisdeling door middel van expert meetings en trainingen. Altijd voor en door vernieuwende professionals. De disciplines Innovatie, Marketing, Communicatie en HR zijn goed vertegenwoordigd. Arend-Jan Majoor: “Juist het snelle tempo waarin momenteel vernieuwingen plaatsvinden op het grensvlak van People, Planet en Profit, maakt bedrijven succesvol. Onze community is multi-disciplinair en maakt het mogelijk om ook binnen specifieke vakgebieden te leren van cases uit andere branches. Bij complexe veranderprocessen heb je niet genoeg aan modellen. Handig gebruik maken van de ervaringen van collega bedrijven geven jou een voorsprong.”
KLM, BASF, Smurfit Kappa, Philips, Sara Lee, Friesland Campina, Menzis, Akzo, Vitens en vele anderen professionals zijn betrokken bij Frismakers. Zo staan ze even los van de bestaande hiërarchie en brengen ze waarden als openheid en transparantie in de praktijk. Wat zijn de motieven van deze bedrijven om projecten in openheid met elkaar te delen? Robert Graveland R&D manager bij HZPC: “Er zijn veel telers van pootaardappelen. Wij steken veel geld en energie om vernieuwend te zijn. Dit willen wij graag laten zien. Binnen het Frismakers platform en hierbuiten delen wij graag onze cases, zodat ook anderen hiervan kunnen leren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments