maandag, oktober 2, 2023
HomeBlogGrootste voordelen van Open Innovatie

Grootste voordelen van Open Innovatie

Afgelopen maand hebben we een poll aangemaakt met daarin de vraag: “Wat is het grootste voordeel van Open Innovatie.” Een redelijk groot aantal mensen hebben de poll beantwoord en er ontstond een leuke discussie. Het resultaat ziet er als volgt uit:
 
 
 

Wat is het grootste voordeel van Open Innovatie?

Poll2
Het resultaat was niet geheel onverwachts. Logischerwijs kreeg het eerste antwoord de meeste reacties: Open Innovatie zorgt ervoor dat we sneller en beter kunnen innoveren. Naar mijn mening – en sommige reacties bevestigen dit, is kennisdeling, netwerken en het in kaart brengen van de klantwensen, slechts een middel om te komen tot snellere en betere innovatie.
Volgens Vincent Toepoel: “Daarbij is mijn ervaring dat het economische plaatje snel geaccepteerd kan worden, alleen dit kenbaar te maken in de organisatie en het sociale aspect dat men met anderen buiten de eigen organisatie moet werken wordt vaak als onoverkomenlijk gezien. Het uitvoeren is een mooi traject waarbij de voldoening komt uit het resultaat.”
Jan Mölls reageerde daar op: “Dit is zeker een van de belangrijkste reden, maar heel belangrijk vindt ik ook wat “beter” en “sneller” inhoudt. Volgens mij heeft “beter en sneller” strategische en operatieve elementen.” Waarna hij een aantal voorbeelden schetst. Toepoel reageerde: “Naast snelheid en enige weg, heeft open innovatie ook de potentie veel goedkoper te zijn doordat cruciale punten niet onverwacht naar boven komen doordat de kennis niet in huis is.”
Herm Verbeek vat het mooi samen: “Voor sommige problemen is open innovatie de enige mogelijke weg, niet slechts een snellere.”

Nieuwe Poll: What trends make Innovation Managers Sweat?

1 REACTIE

  1. Producten worden steeds complexer. Er zijn meer en meer diverse competenties nodig om een product te ontwikkelen en op de markt te brengen. Hoe haal je al die specialistische kennis in huis??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular