03-06-2005     Open innoveren met it (Menno van Doorn)
Open innovatie door middel van open source, een beschouwing door Menno van Doorn, Manager Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (ViNT) van Sogeti.

 

01-04-2005     Spin offs van grote bedrijven (R.M. Braaksma, J.P.J. de Jong)
In dit onderzoeksrapport wordt verslag gedaan van spin-offs van middelgrote bedrijven (100-1000 werknemers) in Nederland. Het doel van dit onderzoek is te verkennen hoe vaak grote bedrijven spin-offs oprichten, wat de kenmerken zijn van deze spin-offs, en wat de motieven en kenmerken zijn van hun moederbedrijven.

 

03-03-2005     Five Key Strategies for Making “Open Innovation” Work for You (Mike Docherty, Luda Kopeikina)
Mike Docherty en Luda Kopeikina beschrijven in vijf stappen hoe open innovatie ook voor uw bedrijf een succes kan worden.

 

01-01-2004     Using Networks For Changing Innovation Strategy: The Case Of IBM (Koen Dittrich, Geert Duysters and Ard-Pieter de Man)
IBM is een bekend voorbeeld van een organisatie die zich heeft getransformeerd naar een ‘open’ innovator; van een hardware producent naar een global service provider en software ontwikkelaar. Deze evolutie wordt in deze paper in kaart gebracht.

 

19-08-2003     Open Platform Innovation: Creating Value from Internal and External Innovation (Henry Chesbrough)
Henry Chesbrough geeft in dit artikel in het Intel Technology Journal een beschrijving van open platform innovatie in de IT-sector.
03-07-2003     Are You Open To Innovation? (Henry Chesbrough)
Een interview met professor en auteur Henry Chesbrough in Optimize Magazine.

 

01-01-2003     Open Innovation? Rewards And Challenges (John Teresko)
John Teresko geeft in Industry Week een beschouwing van het begrip “open innovatie” aan de hand van het voorbeeld NineSigma Inc.

 

18-06-1999     Intellectual property and pharmaceutical innovation : a model for managing the creation of knowledge under proprietary conditions (Rik van Reekum)
Proefschrift over hoe IPR gemanaged kan worden in de pharmaceutische industrie.