zaterdag, november 27, 2021
Home Algemeen Shell wil investeren in technologiebedrijven

Shell wil investeren in technologiebedrijven

Shell wil de komende 6 tot 8 jaar honderden miljoenen investeren in technologiebedrijven, aldus belegger.nl. De website schrijft daarover het volgende:

Die stap moet helpen om innovaties versneld in te kunnen zetten op Shells projecten, zo maakte het concern dinsdag bekend.

Het gaat onder meer om technologie die Shell in staat stelt zijn middelen bij de zoektocht naar olie en gas slimmer in te zetten en die een verbetering bij de winning daarvan oplevert. De investeringen vallen onder Shell Technology Ventures. ,,Ideeën van buiten onze organisatie zijn van grote belang voor onze open aanpak in R&D. We willen de slimsten in staat stellen om hun plannen te ontwikkelen en ze laten profiteren van de expertise en mondiale schaal van Shell zodat we de technologie zo snel mogelijk kunnen inzetten op onze projecten”, aldus chief technology officer Gerald Schotman.
Shell wil zich naast veelbelovende technologiebedrijven ook richten op investeringen in zogeheten spin-outs, bedrijfsonderdelen die verzelfstandigd worden, en op fondsen van durfkapitalisten.

Een mooi voorbeeld van toepassing van het Open Innovatie model.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments